Bedøvelse af dyr

Bedøvelse af dyr

På Silkeborg Dyrehospital bruges de nyeste og sikreste former for bedøvelse.
 

Hvordan foregår det?

Ved operationer eller større undersøgelser, der kræver bedøvelse, bliver du ofte bedt om at møde med dyret tidligt. Dyret skal være fastet fra aftenen før. Dette er for at undgå opkastninger og evt. fejlsynkning under bedøvelsen.
Efter en klinisk undersøgelse af dit dyr, hvor dyrlægen evt. tager en blodprøve eller giver dyret en beroligende indsprøjtning, indlægges dyret hos dyrlægen.
Kort tid herefter bedøves dyret fuldstændigt. Alt afhængigt af indgrebets omfang, dyrets alder og sundhedstilstand tages der forskellig forholdsregler, såsom venedrop, ekstra ilttilførsel, plasmaekspander m.v.
Når operationen er overstået vågner dit dyr op i rolige omgivelser under overvågning af dyrlæge eller veterinærsygeplejerske.

Hvorfor skal mit dyr bedøves?

Alle indgreb der er forbundet med smerte og ubehag/angst for dyret kræver bedøvelse. Undersøgelser, hvor det er påkrævet at dyret skal ligge stille, f.eks. røntgenoptagelser, kræver bedøvelse.

Er der nogle der holder øje med mit dyr når det er bedøvet?

Dyret monitoreres under bedøvelsen for iltmætning, blodtryk og puls. Der er en fast veterinærsygeplejerske der overvåger og noterer seancen. Dette øger sikkerheden betydeligt for det bedøvede dyr og gør at operationen kan foregå under de bedst mulige forhold.

Min hund/kat er gammel, kan den tåle bedøvelsen?

Vi anbefaler, at man inden dyret skal bedøves, får taget en blodprøve, en såkaldt præanæstetisk blodprofil. Her måles forskellige klinisk kemiske parametre, der alle sikrer en tryggere bedøvelse.
Blodprøven udtages og analyseres her på stedet og kan altså gøres samme dag. som dit dyr skal opereres/bedøves.

Må jeg være med når mit dyr bedøves?

Nej, det er meget uhensigtsmæssig at overvære sit dyr blive bedøvet. Arbejdsgangen kan blive forstyrret og risiko for komplikationer kan opstå.

Forebyggende sundhed til dit kæledyr Abonner på tryghed til din bedste ven

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat