Feliway

Feliway

Feliway er et syntetisk fremstillet feromon. Feromoner er signalstoffer som anvendes af alle pattedyr til at kommunikere indbyrdes indenfor samme art. Disse signalstoffer udskilles mange steder på kroppen, i ansigts-regionen, mellem trædepuderne, i huden omkring mælkekirtlerne samt i og omkring analkirtlerne. Feromonerne er et helt naturligt signal der påvirker dem ubevidst.

Der findes flere forskellige feromoner, og de har en forskellig påvirkning af dyrene. Feromoner sender signaler som seksual status, farer, sundhedstilstand m.m.

Når en kat er tryg og godt tilpas gnider den kinden op ad forskellige ting. Ved denne adfærd afsætter den kind-feromon. Feliway er en efterligning af dette kind-feromon, og kan derfor bruges til at få katten til at føle sig godt tilpas, dæmpe stress samt mindske anden markeringsadfærd som f.eks. urinmarkering og kradsning.

Feromoner er artsspecifikke og vi kan derfor ikke opfatte kattens feromoner og omvendt.

Anvendelsesmuligheder for Feliway:

- Flytning
- Urinmarkering
- Kradsen i møbler o.a.
- Dyrlægebesøg/indlæggelse
- Bilkørsel
- Ny kat i hjemmet
- Ændringer i hjemmemiljøet
- Feliway® findes som elektrisk diffusor, refill-flaske samt spray.

Velegnet til problemer inden døre og kan kombineres med Feliway Spray når katten skal uden for hjemmet.

Feliway® spray

Velegnet til brug de steder, hvor man ikke kan bruge diffusoren, dvs. i bilen, på besøg ved dyrlægen, ved pasning m.m.

Feliway Spray kan også bruges til problemer i kattens hjem, dette kræver dog at man skal anvende sprayen min. 1 gang dagligt

HUSK: Kontakt din dyrlæge ved mistanke om sygdom eller hvis der er tale om et adfærdsproblem!

Del denne historie
Forebyggende sundhed til dit kæledyr Abonner på tryghed til din bedste ven

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat