Den sidste rejse

Den sidste rejse

Aflivning

Afskeden med en gammel ven er altid en trist affære. Dyr lever ikke så længe som os og der kommer en tid, hvor man må sige farvel.

Det er en meget følelsesladet oplevelse og det er helt normalt at man begynder at græde. Dette er en naturlig ting og noget man som dyrlæge er vant til.

Hvordan foregår det?

Ved aflivningen får dyret først en beroligende indsprøjtning. Den falder derved i en dyb søvn og er samtidigt bedøvet. Herefter mærker dyret ingenting. Dyret får dernæst en overdosis af sovemiddel i blodbanen gennem en lille nål i forbenet. Herefter stopper åndedrættet og hjertet holder op med at slå. Der kan komme et par dybe refleks ud/indåndinger kort tid efter. Øjnene vil forblive åbne, det er helt naturligt.

Dyrlægen lytter på dyrets hjerte og konstaterer dødens indtræden.

Kan det foregå hjemme hos os selv?

Ja, vi kører gerne ud og afliver dyr i folks hjem. Det er ofte en god oplevelse, at aflivningen foregår hjemme i hundens vante omgivelser, især hvis hunden er meget ked af at komme til dyrlægen.

Det bør dog nævnes at der opkræves et ekstra tillæg.

Hvad sker der med mit kæledyr bagefter?

Mange lader dyret blive hos dyrlægen. Dyrlægen har en godkendt køleboks, hvor dyret opbevares indtil det afhentes til kremering. Dyret bliver kremeret til aske og indgår ikke i nogen form for produktion.

Man kan også vælge at få dyret hjem igen i en urne. Dette skal man gøre dyrlægen opmærksom på ved aflivningen.

Nogle vælger at tage dyret med hjem og begrave det i haven. Dette er fuldt lovligt og for nogle en god måde at "beholde" dyret på.

Det er helt op til en selv hvad i vælger. Det er dog en god ide og have taget stilling til dette inden i kommer og får aflivet dyret.

Forebyggende sundhed til dit kæledyr Abonner på tryghed til din bedste ven

Sammen tager vi ansvar for dit kæledyrs sundhed. Vi tilbyder en plan, så dit kæledyr bl.a. sikres regelmæssige sundhedsundersøgelser, vaccinationer og tandtjek.

Med en AniPlan får du mulighed for at sprede udgifterne på dit kæledyrs sundhed i faste månedlige betalinger, samtidig med at du sparer penge.

▶▶▶ Kontakt os vedr. en AniPlan® til din hund eller kat