Ferietid for kæledyr

Ferietid for kæledyr

Rejse med sit kæledyr

Skal man på ferie og har man besluttet at tage sin hund med, er der en række ting man skal være opmærksom på.

Orden i papirerne

Skal man til udlandet, skal dyret have et pas. Passet udfyldes af dyrlægen. Dyret skal være chipmærket for at kunne få et pas og dermed for at kunne rejse. 

Tjek altid reglerne for indrejse med kæledyr i det land, hvor ferien skal holdes samt de lande, der evt. rejses igennem på vej til feriemålet. Nogle lande har specielle krav og dokumenter der skal udfyldes ud over passet. På fødevarestyrelsens hjemmeside kan man tjekke de enkelte landes regler. Et fælles krav er en vaccination mod rabies som foretages ved dyrlægen og føres ind i passet.

Parasitter

Nogle lande har krav om at dyret skal behandles mod indvoldsorm inden for et vist tidsrum inden indrejse. Dette skal en dyrlæge udføre og føre ind i dyrets pas. Derudover er det vigtigt at sørge for at behandle dyret mod andre parasitter som flåter og myg da disse kan overføre farlige smitsomme sygdomme. Hvilke parasitter der findes i det område, man skal rejse hen og hvilket middel man skal bruge, kan dyrlægen hjælpe med.

Rejse med bil

Når en stor del af rejsetiden tilbringes i bil, bør man være sikker på at hunden er tilpas med at køre bil. En lang bilrejse for en hund som ikke er vant til at køre bil, er en meget ubehagelig oplevelse. Er hunden derfor ikke vant til at køre i bil, bør den blive hjemme ellers man må i gang med at træne bilkørsel, hvor man starter med små ture. Bliver hunden køresyg, er en lang rejse i bil heller ikke det oplagte valg. Mild køresyge kan dog afhjælpes med et Adaptil halsbånd, som også hjælper hunden når den på ferien møder mange nye indtryk. Adaptil halsbåndet afgiver duftstoffer som er en kopi af de duftstoffer som tævehunden udskiller når hvalpene dier ved hende. Duftstofferne virker tryghedsskabende, også på den voksne hunde og kan altså også hjælpe på køresyge.

En køretur sydpå i højsæsonen for ferie, kan blive en varm og langtrukken affære, husk på at hunden ikke kan tage pelsen af og kan få livsfarligt hedeslag. En bil med aircondition er at foretrække. Efterlad aldrig hunden alene i en varm bil - selvom bilen ikke står i solen, kan den i løbet af ganske kort tid blive livsfarlig varm. Lufteture er nødvendige på bilrejser, så sørg for regelmæssige pauser.

Sikkerhed i bilen i bilen er vigtig! Sørg for at hunden enten er spændt sikkert fast i en sikkerhedssele eller opholder sig i et bur der står godt fast i bilen. I et bur er det vigtigt at hunden kan stå oprejst, ligge udstrakt og vende sig, så turen bliver så komfortabel som muligt. Et gitter er også en løsning, alt efter hundens størrelse.

Der findes masser af godt udstyr, som kan bruges på køreturen og ferieopholdet. Bl.a. kan man få en såkaldt "antiskvulpskål" som er ideel til køreturen. Den har en speciel kant som holder vandet inde i skålen, en "flyder" som mindsker mængden af tilgængeligt vand og den kan fastgøres til underlaget. Til vandreture med hunden, kan man få en smart vandflaske og skål i ét. Køletæpper og køledækkener hjælper hunden af med overskydende varme på turen og i varmt vejr.

Hundevenlige steder

Nogle lande er mere hundevenlige end andre og er derfor mere oplagte rejsemål med hunden. Frankrig er kendt for at være et godt sted at feriere med sin hund. Som hundeejer skal man huske at vise respekt overfor det sted man er og have line på sin hund samt samle afføring op m.m.

Pensionsophold

Alternativt til at tage din hund med kan du bruge en pension eller få hjælp af venner/familie til at passe mens du er afsted. Se mere i vores artikel "Pensionsophold"

 

Del denne historie
Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop