ALT tandbehandling henvises til vores anden afdeling i Silkeborg


På Kjellerup Dyreklinik

På Kjellerup Dyreklinik laver vi ikke selve tandbehandlinger, men vi kan lave tandtjek og hjælpe jer med at tage en beslutning, om hvad der skal ske. Derefter henviser vi jer ind til vores afdeling på Silkeborg Dyrehospital, hvor i vil møde Lise, som er vores tand- dyrelæge. 



Tandbehandlinger er et af vores specialområder inde på Silkeborg Dyrehospital

Tandbehandling hos mindre husdyr/kæledyr har i de sidste ca. 25 år været et af vore specialområder. En stor amerikansk undersøgelse påviste for nogle år siden at ca. 80 % af alle hunde og katte ældre end 2 år, har brug for tandbehandling.

Vores tandbehandlinger af hund og kat inkluderer som standard:
- Røntgenundersøgelse af alle tænder
- Ultralydsrensning og polering
- Grundig oprensning af problemområder med håndinstrumenter
- Måling af tandkødslommer 4 steder på hver enkelt tand og vurdering af hver enkelt tands sundhedstilstand
- Hjemsendelsesbrev med beskrivelse af fund og rådgivning om tandpleje samt planlægning af videre behandling

Det er vigtigt for os at tandbehandlingen ikke kun er en overfladisk rens af tandsten men en grunding sundhedsundersøgelse af dit kæledyrs tænder og mundhule. 

Den allerhyppigste årsag til at et dyr har brug for hjælp er tandsten, tandkødsbetændelse og periodontitis (tidligere kaldet paradentose) 

Ofte ser vi at en periodontitis tilstand er så fremskredet, at det er nødvendigt at fjerne de tænder der er hårdest angrebet.

Derudover kan vi behandle en lang række andre tandsygdomme.

Det kan f.eks. dreje sig om følgende lidelser:

  • Brækkede tænder/tandfrakturer. Behandlingen her vil være rodbehandling eller ekstraktion.
  • Tandresorptioner hos både katte og hunde. Efter røntgenundersøgelse vurderes det i hvert enkelt tilfælde hvad behandlingen skal være.
  • Fejlstilling af tænder som følge af over- eller underbid, eller fejl i placeringen af de blivende tænder. Behandlingen her kunne være tandregulering eller ekstraktion.
  • Tumores i mundhulen. Efter røntgenundersøgelse og histologisk vurdering af en celleprøve planlægges den korrekte behandling. I nogle tilfælde er det nødvendigt at henvise til CT- eller MR-scanning.
  • Fejlstillinger og forvoksede tænder hos gnavere og kaniner. 

Alle tandbehandlinger foregår, som også tidligere nævnt, under fuld narkose. I hvert enkelt tilfælde doseres bedøvelsesmidlerne individuelt, og der er fuld overvågning af alle bedøvede patienter, hvor der måles puls, blodtryk og iltmætning kontinuerligt af en aut. veterinærsygeplejerske.

Selv meget gamle dyr kan under disse betingelser bedøves uden større risiko som følge af deres alder.

Generelt anbefaler vi blodprøvning af alle dyr inden narkose, men specielt hos ældre dyr vil det være oplagt at tjekke deres organfunktion og blodprocent mv. inden en narkose.



Kender du VetPro? VetPro er vores eget kvalitetsfoder til hunde og katte.

Spørg os gerne - vi vil meget gerne hjælpe dig med at finde det rigtige foder til dit kæledyr.

Hvad enten dit kæledyr er hvalp/killing, voksen eller senior, så tilbyder VetPro det rette produkt til konkurrencedygtige priser.

VetPro kan købes i vores butik eller webshop.

Gå til webshop